Opplevelser på Dønna

Kontakt oss

Opplev natur, dyreliv og historie på Dønna

Fiske

Her er det kort vei til fiskeplassene, og i godt vær er det enkelt å nå bankene ute på havet. Er det dårligere vær med vind finner man beskyttede områder på innsida av Havstein. Med en skjermet fjord i sør og Atlanterhavet i nord, har du en reell sjanse til å slå dine egne fiskerekorder.

Her på Dønna finnes de mest populære fiskesortene i Norge. Du finner blant annet flere ørretvann i området. Lei båt hos oss, og oppbevar gjerne fangsten i våre frysere fram til du skal reise hjem. Benytt deg gjerne av vårt servicehus med dusj og kokemuligheter. Gjestekaien har både strøm og vann. For fiske i ferskvann selger enkelte grunneiere fiskekort.

Båtutleie

Turløyper

I nærområdet finner du mange populære turløyper og vandreruter med ulik vanskelighetsgrad. Dønna er et flott utgangspunkt for turer, bærplukking, jakt eller fiske i fjellet.

Dønnamannen (858 moh.) ligger på øya. Turen er klassifisert som utfordrende, og passer best for de litt turvante. En del bratte partier gjør rutene fysisk krevende, og det er ikke anbefalt med høydeskrekk. Regn med ca. 5-6 timer på turen.

Les mer om Dønnamannen

Padling og dykking

Det er flotte muligheter for padling og dykking i nærområdet. Stand Up Paddling (SUP) holder kurs på Dønna.

Finn ut mer på SUP sin Facebookside

Nordlys

Opplev det spektakulære nordlyset her på Dønna. Et flott skue du sent vil glemme.

Hval- og spekkhoggersafari

I nærområdet finnes ypperlige muligheter for å dra på hval- og spekkhoggersafari. Kom tett innpå noen av havets største og mest fascinerende vesener.

Sjarkenfestivalen

Sjarkenfestivalen er en musikk-/fiskefestival på Dønna. Festivalen holder til i Åkerøya og er ca. 500 meter fra Bøteriet. På dagtid er festivalen åpen for alle med barne- og familieaktiviteter, konserter, dans, Artiracet og andre sportsaktiviteter.

Les mer om Sjarkenfestivalen

Andre utflukter

Dønnes kirke

Den antas å ha blitt bygget en gang mellom år 1200 og 1300 på tuftene av en enda gamlere kirke. Den er påbygget to ganger og senest i 1866 ble den utvidet til triangelkirke og utstyrt med løkkuppel, lik den man finner på Alstahaug kirke og Herøy kirke. Kirken er fortsatt i bruk og åpen for omvisning om sommeren og ellers på forespørsel.

Les mer om Dønnes kirke

Fallosen på Glein

Det 1600 år gamle fruktbarhetssymbolet av marmor kom tilbake til Dønna i 1993, etter mer enn 160 år i et nedstøvet magasin på Historisk Museum i Bergen.

Les mer om Fallosen på Glein

Dønnes Gård

Dønnes Gård har en historie som går vel 800 år tilbake i tid. Det er imidlertid gjort flere funn fra yngre jernalder på eiendommen. Gjennom 700 år var stedet hovedsete i Dønnesgodset, en av Nord-Norges største godssamlinger.

Les mer om Dønnes Gård